IndexFAQHomepageKalenderGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel

What to eat?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Cesile

Cesile


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 11 Months
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: What to eat? What to eat? Emptyma maa 04, 2013 4:58 am

Zo mager als ze was liep ze door het bos. Een frisse windbries waaide door haar ginger/witte vacht. Haar bruine en blauwe ogen stonden naar voren gericht terwijl ze hopeloos op zoek was naar voedsel. Haar jacht skills waren niet haar beste punten. Haar bazin was intussen overleden dus ze stond er alleen voor, alleen leven in de wereld waar de jonge teef niks meer van begreep. Versuft liep ze veder op zoek naar voedsel. Ze versmalde haar ogen toen een iet wat zoete geur haar neus gaten binnen liep. Een grijns kwam rond haar snoet terecht en al snel verplaatste ze haar poten naar voren. Een struik gevuld met rood gekleurde bessen stak voor haar uit. Ze zette haar snuit tegen die bessen aan en snuffelde. Ze zagen er heel lekker uit, maar haar instincten vertelde haar dat ze hier nog wel eens flink ziek van kon worden. Een zacht gejammer vulde haar bek terwijl haar staart omlaag ging. Wat kon ze nou toch eens gaan eten?
De dag ging langzaam voorbij en het begon langzaam schemerig te worden. De jonge teef liep veder met haar kop laag en haar staart bijna slepend over de grond. Ze was altijd goed gevoed geweest, zelf nu alles al een lange poos anders was. Ze had gewoon voedsel gehad. Ze sprong over een omgevallen boom heen waarna ze veder liep. Ze versmalde haar ogen toen ze tussen de bomen een schim zag staan. Ze kon er niet op uit maken wat het was. De wind stond ook de verkeerde kant op voor haar waar door ze ook niet kon reuken wat het eventueel kon zijn.

Open~
Terug naar boven Ga naar beneden
Anuri

Anuri


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 5 years
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptydi maa 05, 2013 8:30 am

Haar ogen speurden over de grond heen, haar neus groef door het mos en woelde de grond om. Af en toe, wanneer er een worm of iets anders smerigs maar voedzaams naar boven kwam kruipen, opende ze haar bek en slurpte het naar binnen. Er direct na rimpelde haar neus omdat ze deze optrok van de vieze smaak die zich verspreidde over haar tong. Bah, bah, bah! Ze haatte het, maar insecten en andere kleine dieren zaten vol met eiwitten en proteinen en wat dan al wel niet meer. Het was heel gezond, en ze was minder bang om zo'n dier op te eten, dan een groter zoogdier als een rat of zo iets, want die dieren die ondergronds leefden kwamen niet in aanraking met dieren en mensen van boven, dus was de kans dat ze het virus droegen heel klein. Met die gedachte in haar hoofd probeerde ze zichzelf weer wat op te vrolijken. Ze schudde haar kop, en deed deze weer omhoog. Genoeg vieze wormen voor vandaag. Ze begon in een huppelig pasje verder te lopen, tot ze een hond in de verte zag. Hey, die leek best wat op haar. Niet qua kleur misschien, maar qua lichaamsbouw wel. Zou het een border collie zijn, of zelfs hetzelfde ras als haar, een australian shepherd? Voorzichtig kwam ze dichterbij. De geur van de andere hond drong in haar neus. Ze stond uit de wind, dus de hond kon haar niet ruiken. Terwijl ze dichterbij kwam liet ze korte geluidjes horen, zodat de hond haar opmerkte en ze niet meer als verassing kwam. ''Hey!'' riep ze vrij vrolijk naar de hond met de twee verschillend gekleurde ogen. Dat was mooi, ze zou er bijna jaloers op worden. In haar eigen nest hadden er ook 2 gezeten met een blauw en een bruin oog. ''Wie ben je? En waar kom je vandaan?'' vroeg ze uit nieuwsgierigheid aan de soortgenoot, terwijl haar staart hoog, maar niet dreigend stond. Het was eerder een beetje twijfelend.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cesile

Cesile


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 11 Months
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptyvr apr 12, 2013 12:46 am

De geur van een andere hond drong haar neus gaten binnen toen die wat dichter bij kwam. De wind waaide de verkeerde kant op, dus de hond moest dichter bij zijn waardoor ze het dier dus wel reuken kon. Cecile verstijfde wat, wat als het een slechte hond was? Wat zou die dan doen? De staart van Cecile stond tussen haar benen en haar oren stonden iet wat naar achteren gevouwen. Ja, ze was bang. ''Hey!'' Hoorde ze toen. De stem was vrolijk, en afkomstig van de hond, een Australian Shepherd. Vrolijkheid was vaak geen vijandigheid. Maar ze bleef een angstige houding aan houden. ''Wie ben je? En waar kom je vandaan?'' Vroeg de teef. Cecile haalde diep adem. "Erhh..." begon ze iet wat onzeker. "Ik... ik ben Cecile," sprak ze. "En eh... waar ik vandaan kon..." murmelde ze. Ze wist het zelf amper. "Dat weet ik eigenlijk niet zo goed," murmelde ze. "In ieder geval niet van hier... en er waren daar ook niet veel anderen," vertelde ze. Haar maag knorde weer en beschaamt keek ze naar haar pootjes. Ze was nog niet helemaal volgroeid, en er was nog genoeg puppy vacht te zien. Een hond van haar ras was vaak ook bij drie jaar helemaal volwassen en volgroeid.
Terug naar boven Ga naar beneden
Anuri

Anuri


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 5 years
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptyza apr 13, 2013 10:09 pm

De hond antwoordde haar, onzeker als een puppy. Ze vertelde dat ze Cecile heette, en brabbelde daarna dat ze niet wist waar ze vandaan kwam. Anuri kwam dichterbij en keek haar wat vreemd aan. Niet weten waar ze vandaan kwam? Hoe kon je dat niet weten? Had ze soms geheugenverlies of iets dergelijks, of was ze gewoon zo in de war? Dit kon irritant of juist heel interessant zijn. Ze vertelde ook dat ze in ieder geval niet van hier was, maar dat waar ze vandaan kwam, daar ook niet veel anderen waren. Het moest dan niet ver uit de buurt zijn, een gebied dat mede was getroffen door de oorlog, het virus, of andere aspecten van de apocalyps. Anuri stapte langzaam dichter bij de hond en bestudeerde haar aandachtig. Ze zag dat haar lichaamsbouw nog was als dat van een zeer jonge hond. Ook haar vacht wees erop dat ze nog niet erg oud was. Anuri was ook een jonge hond, maar toch wel een paar jaar ouder als de hond die voor haar stond. ''Hoe kan je niet weten waar je vandaan komt?'' begon Anuri toch maar te snauwen. Haar staart ging langzaam naar beneden. Nu ze er over nadacht, was het best gevaarlijk om bij zo'n iemand te staan. Misschien was er wel iets mis met die hond. Misschien kwam ze uit een gebied waar het virus weelderig rondging en was de hond tegenover haar ermee besmet. Anuri haar kop stond ineens wantrouwend, en ze stapte wat achteruit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cesile

Cesile


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 11 Months
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptyma apr 15, 2013 12:31 am

De hond voor haar keek haar vragend aan, Cecile ontweek de blik van de hond en keek toen maar naar haar poten. Ze hield een onzekere houding aan, wat ze ook was, onzeker. Ze wist niet precies wat er gebeurd was waar ze vandaan kwam, het waren enkel vage herinneringen. Van het ene moment was ze nog bij haar bazin geweest in een huis ergens op een heuvel, en later werd ze wakker in een bos, niet wetend waar ze was en een ijzige honger. Was ze gewoon gedumpt of zo? Wat was er gebeurd? Het was een vraag waar bij ze zich had neer gelegd, wetend dat er nooit een antwoord op komen zou. ''Hoe kan je niet weten waar je vandaan komt?'' Snauwde de hond toen in eens. Cecile kromp in een en keek de oudere hond aan met angstige ogen. "I-ik... ik... Weet ik veel... Het ene moment was ik nog gewoon thuis, bij mijn bazin... enkele dagen later... of weet ik veel hoe veel dagen later... was ik hier... werd ik hier wakker." Cecile kneep haar ogen dicht en strompelde wat naar achteren. Ze was flink vermagerd, ze wist bij god niet hoe ze zich zelf voeden moest. Ze wist amper waar om alles zo raar was. "I-ik denk dat ik gedumpt ben... dat ik iets gehad heb waar door ik in slaap gevallen ben... een lange diepe slaap..." mompelde ze slikkend en angstig. Ze keek naar haar poten, in één gekrompen met haar oren naar achteren en haar staart tussen de poten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Anuri

Anuri


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 5 years
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptydi apr 16, 2013 10:04 am

Na haar onbeschaafde gesnauw dook de andere, jongere hond in elkaar. Anuri keek er met lede ogen naar, maar kon geen meelijden voelen. De hond begon een vaag verhaal over dat ze het ene moment nog bij haar familie was en het andere moment wakker werd in de wildernis. Hmm, de hond had dus steeds meer en meer gelijkenissen met de andere Australische herder. Ook de jonge hond had een familie gehad, waarmee Anuri aannam dat ze met 'familie' geen familie van honden bedoelde als een verwilderde roedel, maar een familie van mensen die haar hadden opgevoed en verzorgd. Hoe ze dan ineens een blackout had gekregen en een heel stuk van haar huis vandaan wakker was geworden midden in deze wildernis, dit niet-mensen gebied, was Anuri een raadsel. "I-ik denk dat ik gedumpt ben... dat ik iets gehad heb waar door ik in slaap gevallen ben... een lange diepe slaap..." mompelde de uitgehongerde hond zielig en zachtjes.

Een slaapmiddel? Wat ongelooflijk achterbaks van die mensen. Zijzelf was ook gedumpt, maar dan met een goede reden en op een onontkomelijke manier. Meteen keek Anuri er met heel andere ogen naar. Naar de situatie en ook naar de hond. Het was nog een jong diertje, en door haar vacht zag ze er nog redelijk normaal uit, maar als je goed keek dan zag je dat het diertje zeer sterk vermagerd was. De mensen hadden geen idee dat hun hond het maar zeer kort uit zou houden in de natuur. Niet alle honden verwilderden goed en gingen zelf op jacht, zoals Anuri dat gedaan had. De vrouwelijke hond stapte wat dichterbij, haar vacht niet meer omhoog, haar staart op een vriendelijke houding en ook haar gezichtsuitdrukking was neutraal tot goed. Ze had nu wel medelijden met de hond. Ze dacht dat het gewoon een zwak zielig mormel was. Misschien was dat ze ook wel, maar het was niet haar eigen schuld. Veel honden weerspiegelden het gedrag van hun menswezens. Deze hond was duidelijk niet goed opgevoed tot sterke onafhankelijke hond.

Waarom voelde ze zich of ze deze hond moest helpen? Ze zag wel iets van haarzelf in de hond, en een soortgenoot kon ze toch niet in de steek laten in deze staat? ''Hey...'' probeerde ze zachtjes, nog steeds de hond naderend. ''Kan ik je misschien helpen?'' Ze ging neerzitten, hopend dat ze er dan nog kleiner en minder intimiderend uit zag voor Cesile. ''Mijn naam is Anuri, trouwens.'' zei ze er daarna bij, misschien dat dat nog iets meer vertrouwen schepte dat ze ook dingen van zichzelf prijs gaf, al was het maar een naam. Ze keek even om zich heen om een korte stilte te laten vallen, en keek de hond daarna aan in haar verschillend gekleurde ogen. ''Als je met mij mee zou gaan, zou ik je wel kunnen helpen aan wat voedsel, want je ziet er niet uit.'' dat laatste zei ze slechts zachtjes, ze zou het er eerst hard uit klappen zoals ze dat gewend was om te doen, maar ze probeerde zich in te houden. Ten slotte hoopte ze dat de hond haar aanbod aan nam en niet op eigen houtje door probeerde te gaan. Rustig wachtte ze af.

[God Note] + Remission voor het tonen van vriendelijkheid...sort of
[God Note] Congrats - je bent van de rang Wrong naar de rang Neutral gegaan
Terug naar boven Ga naar beneden
Cesile

Cesile


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 11 Months
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptyma apr 22, 2013 2:35 am

Ja, Cesile was bang geworden voor de grotere teef voor haar. De hond maakte haar onzeker, en het liefst rende Cesile er vandoor, maar wat als de hond haar ging aanvallen? Cesile keek de hond net niet in de ogen aan, dat durfde ze niet. ''Hey...'' Begon de hond toen. Cesile bleef in één gekrompen zitten waar ze zat. ''Kan ik je misschien helpen?'' Cesile ging een tikkeltje meer overeind en keek de hond niet begrijpend aan. Ja, ze begreep wel wat de teef had aangeboden, haar te helpen, maar daar net snauwde de teef nog tegen haar. "Eh..." murmelde ze. ''Mijn naam is Anuri, trouwens.'' Cesile haalde diep adem. "I-ik ben Cesile... eh en..." Stotterde ze. ''Als je met mij mee zou gaan, zou ik je wel kunnen helpen aan wat voedsel, want je ziet er niet uit.' Cesile glimlachte een tikkeltje onzeker, en ging langzaam recht op zitten. Haar staart nog steeds laag. Ze vertrouwde de teef niet, haar oren stonden nog wat naar achteren, en onzeker keek ze de hond aan. Ze wist dat als ze deze aanbod niet aan nam, dat ze dan als nog gedoemd zou zijn te sterven. Ze knikte uiteindelijk toch maar. "O-oké, bedankt," murmelde ze. Veel meer durfde ze niet te zeggen. "W-waar gaan w-we dan naar t-toe?" Stotterde ze terwijl ze even slikte. Nog steeds durfde ze de teef niet aan te kijken...
Terug naar boven Ga naar beneden
Anuri

Anuri


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 5 years
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptydi apr 23, 2013 9:30 am

De jonge hond leek duidelijk verbaasd wanneer Anuri van een snauwende bitch veranderde in iemand die behulpzaam deed. Anuri kon het wel begrijpen, net stond ze haar nog af te zeiken en nu bood ze ineens haar hulp aan. De hond ging wat rechter op zitten, maar ze bleef voorzichtig en achterdochtig. Je kon uit haar hele lichaamstaal lezen dat ze Anuri niet zomaar geloofde of vertrouwde. Wel stelde ze zich voor, waardoor Anuri nu wist dat de hond voor haar de naam Cesile droeg. Ze zag Cesile twijfelen maar zoals ze al dacht kon ze niet voor zichzelf zorgen, en als ze het aanbod afsloeg, zou ze binnenkort kunnen sterven. De hond nam het aanbod dus aan, al was het wat voorzichtig en twijfelachtig. Anuri keek even in de verte, misschien om te bedenken waar ze makkelijk een prooi kon scoren. Een te dik en sloom konijn vlakbij het mensengebied, die je zo uit zijn hol kon trekken, of misschien ergens een verzwakte stormmeeuw. Wanneer het jonge teefje weer begon te praten en Anuri vroeg waar ze dan heen gingen, gleden haar lichtblauwe ogen weer naar de andere hond toe. Die keek weg, in plaats van haar aan te kijken bij de vraag.

Was ze zo bang? Hmm, eigenlijk had Anuri daar niets op aan te merken. Ze vond het zelfs best wel een fijn idee. Ze had liever dat iemand stil, terughoudend en bang was dan dat iemand veel zelfvertrouwen en daarmee ook een grote had. Anuri glimlachte. ''Ligt eraan Cesile.'' zei ze droogjes tegen haar. Ze stapte wat vooruit, maar bleef op een vrij grote afstand van de hond vandaan omdat ze haar niet wou intimideren. ''Waar heb je zin in?'' Zei ze, en liet haar staart zachtjes wiegen. Nu was het maar afwachten of Cesile wat minder bang werd en het aan durfde haar aan te kijken, of dat ze zo ineengedoken bleef zitten. Haar vertrouwen winnen zou niet makkelijk worden, maar dat maakte niet uit. Anuri zou vooruit lopen en Cesile zou automatisch achter haar aan komen lopen, want die had toch geen keuze.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cesile

Cesile


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 11 Months
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptyza apr 27, 2013 11:19 pm

''Ligt eraan Cesile.'' Cesile keek Anuri vragend aan, afwachtend op het vervolg, gezien ze die dus wel verwachtte. ''Waar heb je zin in?'' Vervolgde Anuri zoals verwacht. Cesile bleef even nadenkend stil. Haar honden familie hadden vaak op hazen en fazanten. Fazanten had Cesile al heel vaak mogen proeven toen ze nog thuis woonde, hazen had ze nog nooit gehad. Maar die waren ook moeilijk. Een fazant was makkelijker. "Ehm... Fazant?" Stelde ze weifelend voor. "Ehm... of waar kan je allemaal op jagen?" Vroeg ze toen. Anuri begon te lopen, en Cesile begon automatisch achter de teef aan te lopen. Haar staart was nog laag en zwaaide wat onzeker heen en weer, haar oren stonden ook onzeker naar achter, en ze stelde zich zelf onderdanig op, ook uit pure onzekerheid.
Terug naar boven Ga naar beneden
Anuri

Anuri


Character
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 5 years
Remission: Neutral

What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Emptydi mei 07, 2013 9:30 am

Ze was zo stil als ze maar kon, en onopvallend had ze haar oren iets naar achteren gericht gedraaid, zodat ze nu kon horen dat de andere hond nu achter haar aan liep. Ze leek even te moeten nadenken over het antwoord, maar uiteindelijk begon ze wel te spreken. "Ehm... Fazant?" stelde ze voor, wat twijfelend. Hmm, fazant. Iets wat Anuri niet veel in haar leven had gegeten, omdat ze het grootste deel ervan natuurlijk bij mensen had gewoond. Qua gevogelte was ze meer gewend aan kip of kalkoen, de vogels die de mensen ook het meeste aten. Ze vroeg zich af of een wilde vogel als een fazant even lekker zou smaken als een kippenborst, en merkte dat ook haar maag snel begon te rommelen bij het denken aan een hapje vers vlees. Fazanten had ze wel eens gezien, en dan vooral mannetjes, omdat vrouwtjes tussen het struikgewas nagenoeg onzichtbaar waren. Ze had er nog nooit op proberen te jagen, maar vogels waren meestal makkelijker dan konijnen of hazen, als je wist hoe je ze moest besluipen, dan. Anders vlogen ze natuurlijk meteen weg en had je niet eens de kans om ze nog te vangen. Bij een konijn of iets dergelijks kon je nog proberen er achter aan te jagen of je kon hopen dat het een zwak dier was en na een paar honderd meter alsnog langzamer zou bewegen zodat je hem uit het gras kon plukken. Anuri werd uit haar gedachten geschud door Cesile. "Ehm... of waar kan je allemaal op jagen?" Anuri zwaaide met haar staart. ''Wel, dat is simpel..'' antwoordde ze nonchalant, misschien klonk het zelfs wat arrogant. Ze vervolgde haar zin. ''Alles wat er hier buiten maar rond loopt.'' zei ze simpeltjes, en keek kort achteruit, haar mondhoeken gekruld in een kleine, droge grijns. ''Fazant is zeker een optie, of eend, een ontsnapte kip, houtduiven, konijnen, katten, in deze tijden mogen we niet kieskeurig zijn, als het loopt, dan is het eetbaar.'' zei ze daarna, een stuk serieuzer klinkend, en vervolgens staakte ze het lopen totdat de onzekere jonge hond bijna naast haar liep, om haar afwachtend aan te kijken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
What to eat? Empty
BerichtOnderwerp: Re: What to eat? What to eat? Empty

Terug naar boven Ga naar beneden

What to eat?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Perished :: Arboribus-