IndexFAQHomepageKalenderGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel

Goden en de afterlife werelden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Perished

Goden en de afterlife werelden 2rdude1
Perished


Goden en de afterlife werelden Empty
BerichtOnderwerp: Goden en de afterlife werelden Goden en de afterlife werelden Emptydi jun 24, 2014 12:15 pm

Goden en de afterlife werelden Opswn

Naast dat het een RPG is die zich in een apocalyptische wereld afspeelt, zijn er meerdere factoren die het spel interessant maken. Het maakt de RPG iets minder realistisch, maar een volledig realistische RPG was ook niet mijn doel. De verschillende aspecten in de RPG zijn allemaal onderwerpen die ik interessant vind, bij elkaar gedaan. Namelijk Apocalypse, goden en het naleven (afterlife)|[Algemene info]|

In vroegere tijden, toen de aarde nog jong was, en de landschappen nog groen en puur, leefden de goden samen met de inwoners van de aarde. Ze leefden en zagen elkaar als gelijken, al dwongen de verborgen krachten van de goden wel respect af bij de 'gewone' wezens zonder enige krachten. De goden zagen eruit als normale dieren, het enige wat ze van de rest scheidde qua uiterlijk was dat ze vaak een afwijkende kleur hadden en groter waren dan normale soortgenoten.

De goden werden herkend, en hoewel ze eerst aanbeden werden en daarna nog een grote tijd als hogere/heilige levensvormen beschouwd, namen de levende wezens de goden en hun krachten steeds meer voor lief. De goden hielpen ze met problemen, heelden ze bij verwondingen en ziekten, en lieten in droge seizoenen de gewassen toch uit de grond schieten. Na duizenden jaren samenleven met de goden vonden de wezens deze dingen normaal, en bevalen de goden vaak om dingen uit te voeren. De goden konden niet de geboden van iedereen verhoren omdat de bevolking steeds groeide en er steeds meer van ze verwacht werd. Toch accepteerden de goden dit en zagen ze dit alles als een deel van hun werk, en dus bleven ze doorgaan.

Totdat de mens zich ontwikkelde en de wereld in zijn greep nam. De goden schrokken van de hoeveelheid verwoesting dit soort kon brengen. Meerdere malen probeerden ze de mensen op andere ideeën te brengen, maar de mensheid was al corrupt en verblind door jaloezie, geld en macht. Dingen waar de goden geen waarde aan hechtten, net als de dieren. De goden en de mensen begrepen elkaar totaal niet meer, en de goden weigerden steeds vaker te luisteren. Dit resulteerde erin dat ze vaak uitgescholden of aangevallen werden wanneer ze een mens tegenkwamen. De goden besloten zich terug te trekken en bijna nooit meer te verschijnen voor de levenden, en ook zorgden ze ervoor dat ze een schutkleur kregen. De goden ontwikkelden  een grote woede en haat voor de wezens, en wilden eerst gezamenlijk de hele mensheid ten onder brengen. Ze zagen echter in dat de mensen al hard op weg waren met zichzelf vernietigen, en dus besloten de goden zich terug te trekken naar hun eigen werelden, en sloten zich daarbij volledig af van de aarde. Ze negeerden elke schreeuw om hulp.

Dat brengt ons naar het heden. De goden laten zich nog het liefste minder zien, maar reizen wel naar de aarde af om de zielen van overleden dieren of mensen naar de afterlife werelden te brengen. Communicatie met de levenden is beperkt, maar sommige goden hebben hun mening iets bijgedraaid en proberen weer lichtjes te helpen. Ze blijven echter schichtig en vertrouwen weinig.

De goden zorgen er dus voor dat de zielen van de overleden wezens naar de goede wereld geleid worden. Hier komt de Remission van pas. Remission is een handmatig puntensysteem. De administrators lezen zoveel mogelijk topics door en kunnen je een + remission óf een - remission geven, gebaseerd op de daden of gedachten van je personage. Het heeft iets weg van karma. Heb je een goed leven geleid dan zal het leven na de dood ook prettig worden, maar als je je leven hebt gewijd aan het terroriseren of vermoorden van anderen, dan kun je verwachten dat je niet goed terecht komt. In elk van de vier werelden kan je na de dood van je personage doorspelen.

|[De 4 werelden]|
Hier zijn de 4 werelden waar je heen gestuurd kan worden door de goden;

*CAELUM
Caelum staat voor het paradijs, een wereld bestemd voor de zielen die in hun leven puur, eerlijk en goed zijn geweest. Hier kunnen de zielen een ontspannen en vrolijk leven lijden in een van de prachtige gebieden.

*INFERNUM
Infernum staat voor de onderwereld, de Infernum. Hier wil je absoluut niet heen gestuurd worden. Je zal hier voor eeuwig geteisterd en gemarteld worden. Hier gaan de zielen heen die een slecht leven leidden.

*ABERRABUNT
Aberrabunt staat voor een verwarrende en lege wereld; ook wel limbo genoemd. Kom je hier, dan ben je verdwaald en is je enige taak om de uitgang te vinden, of eeuwig rond te dwalen. Voor zielen die de goden de reis naar Caelum niet gunnen, maar ook niet slecht genoeg zijn voor Infernum of Purgatorio.

*PURGATORIO
Purgatorio staat voor het vagevuur; een plek waar zielen heengaan die slecht zijn geweest, maar niet slecht zijn in hun hart. Hier krijgen ze een laatste kans om zich te beteren en een reis kunnen verdienen naar Caelum. Lukt dit ze niet, of misdragen ze zich, dan gaan ze alsnog naar Infernum.
Spoiler:
 


|[De vier goden]|
Voor elke wereld is er een god om de wereld en zijn inwoners te beheren.

CAELUM: Vrij
INFERNUM: Juvé
ABERRABUNT: Destrius
PURGATORIO: Mider

Verschijning: De goden hebben allemaal een verschijning aangenomen die henzelf het beste weerspiegeld. Dit is altijd de verschijning van een dier.
De goden hebben geen vast, levend lichaam. Ze zijn echter niet onsterfelijk en kunnen wel degelijk gewond raken.

De goden hebben speciale krachten, maar er zijn regels.
* Goden kunnen niet zomaar levende wezens doden; ze mogen zeg maar niet zitten aan de wezens der aarde, omdat dit niet meer hun grond is.
* Wat ze met wezens doen die in hun eigen wereld rondlopen, mogen ze wel zelf weten.
* De goden kunnen op de aarde komen als ze dat willen.
* Ze kunnen ook naar de werelden van andere goden afreizen, als de god van die wereld dat goedkeurt.
* Goden mogen ervoor kiezen de taal van de mensen te spreken.
* Goden hebben de kracht een ziel van iemand naar een van de 4 werelden te sturen
Terug naar boven Ga naar beneden

Goden en de afterlife werelden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Perished :: Informatie-